Képek intézményünk életéből

A feltöltés folyamatos, kérjük türelmüket

Iskolai események

2022-23. tanév

Petőfi 200 – 2023.03.10.

„Petőfi él, de nem volt soha rab!”
Március 10-én pénteken emlékeztünk meg iskolánkban Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójáról, valamint az 1848. március 15-i forradalomról és szabadságharcról. Az alsó tagozatos gyermekeink közel ötvenen, tánccal, dalban elevenítették fel az eseményeket, s emlékeztek meg az egyik legismertebb, legnagyobb költőnkről.
📷: Molnár Dóra

Tavaszcsalogató ovisuli – 2023.03.09.

Az OVISULI rendezvényünk utolsó állomásához ért a héten: az érdeklődők negyedik alkalommal látogathatták meg iskolánkat, hogy picit belelessenek, milyen is az élet a „SzentBalázsban”.
Legtöbb látogatónak már ismerősek voltak a leendő elsős tanítók: Győrfi Krisztina és Kupszáné Ozvald Katalin. A köszöntések után ismét egy meseelőadást nézhettek meg a kicsik: a negyedikes tanulók egy kedves tavaszi történetet adtak elő, élmény volt nézni, hallgatni őket! A nagy diákjaink – ahogy mindegyik OVISULI alkalommal – most is segítették, terelgették az óvodásokat, kísérték őket mindegyik helyszínre. A mese után egy tavaszi állomás következett, ahol Jankó Tibor hitoktatónk közreműködésével egy vidám Pitypang-dalt énekeltek kicsik és nagyok. Itt kapták meg a negyedikesek által készített mesebeli kis madárkákat is ajándékul, amit nagy örömmel „röptettek” az ujjukon. Végül Nagyné Bernschütz Judit kollégánk által kitalált kalandpályán vehettek részt a tornateremben, ahol kisebb csoportokban felnőtt- és diáksegítőkkel együtt járhatták végig a sporthelyszíneket: trambulin, babzsákok dobása, kötélen hintázás, akadálypályák várták a gyerekeket. Mivel ez volt az utolsó ilyen találkozásunk az ovisokkal, így a program végén kis ajándékokkal búcsúztunk el tőlük, s a megérdemelt evés-ivás zárta az estét az ebédlőben.
Köszönjük az érdeklődést!
📷: Molnár Dóra

Farsang – 2023.02.18.

Pénteken a legtöbben délutánra öltötték magukra a farsangi ruháikat, de már reggeltől izgatott álarcosok, jelmezesek bukkantak elő iskolánk folyosóin, termeiben. A vidám kavalkád mosolyt csalt sokunk arcára, mert ötletességben, kreativitásban idén sem volt hiány: Elvis Presley, ügynök, dalmata, pompomlány, DJ, bébi Yoda, madarász, őzike, naprendszer, Julius Ceasar, szellem-szellemirtó, Túró Rudi, öttusázó, Pinterest, denevér, arab lány, dinó, állatgondozó, LEGO emberke, az iskola rabja — hogy csak néhányat említsünk. A farsangi délutánon közösen báloztak iskolánk diákjai, először bemutatkoztak a jelmezesek, majd a hatodikos lányok készültek egy kis zenés pompomlány műsorral. Ezután a közös bálozás, tánc és a büfé finomságainak elfogyasztása következett. Köszönjük a szülőknek a temérdek fantáziadús maskarát és a büfében a sok jó falatot!
📷: Molnár Dóra

Ovisuli 3. – 2023.02.15.

OVISULI rendezvénysorozatunkban immáron harmadszor találkozhattunk vendégeinkkel. Egy „Téli állatkalandok” című foglalkozást tartottunk az érdeklődő óvodásoknak és szüleiknek. A program elején Bíró Györgyi Anna intézményvezető köszöntötte a kicsiket és nagyokat, s bemutatta a következő tanév két osztálytanítóját: Győrfi Krisztinát és Kupszáné Ozvald Katalint. Már hagyományosan a negyedikes tanulók kedves kis meseelőadása nyitotta meg a délutánt. „A türelmetlen nyulacska” című mesében Bagoly úr, Medve Apó és nyulacskák várták már a hosszúra nyúlt tél után a tavaszt. Ezután Pencz Andrea és Gajdócsi Adrienn néptáncoktatók (Danubia) vezetésével egy vidám táncos-dalos foglalkozáson vehettek részt a gyermekek, ahol rókák, őzek, medvék lehettek. Kis pihenés és finom falatok után különböző állatos álarcokat alkothattak az óvodások, amiben segítségükre voltak a negyedikes diákjaink is. Mindeközben a szülők feltehették kérdéseiket a pedagógusoknak, és egy kötetlen, kellemes hangulatú estét töltöttek el együtt.
Fontosnak tartjuk, hogy a leendő elsősök előre megismerhessék az iskola termeit, a tanítókat, a többi tanulót, hogy szeptemberben már szívesen érkezzenek és otthonosan érezzék magukat.
📷: Tihanyi Tamás

Szülők-nevelők bálja – 2023.02.11.

Két esztendő kihagyás után nagy örömmel rendeztük meg újra iskolánk Szülők-nevelők bálját. Az estét a néptáncos kisdiákjaink színvonalas műsora nyitotta meg (Danubia AMI Szent Balázs Csoportja). Ezután két néptáncoktató – Leidinger Dömötör és Gajdócsi Adrienn – szép tánca következett. A vacsorát és a karaoket hajnalig tartó tánc követte, közben tombolasorsolás is színesítette az estét. A hangulat remek volt, köszönet MC JOSTI-nak és a több, mint száz fős vidám bálozónak. Reméljük, jövőre újra együtt ünnepelhetünk!
📷: Molnár Dóra

Robotika– 2023.02.10.

Szent Balázs-nap – 2023.02.02.

Iskolánk névadó szentjére emlékeztünk 2023. február 2-án, amikor színes programokkal készültünk diákjaink és a Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye pedagógusai számára.
Reggel a Danubia AMI Szent Balázs Csoportja mutatkozott be az iskolánk közösségének. Munkájukat már a tavalyi évben megkezdték, de az első fellépésük ezen a napon volt. A balázsjárás hagyományát elevenítették fel énekkel, tánccal. Ezt követte az igazgatói dicséretek átadása, közel 80 tanulónk kapott valamilyen oklevelet.
A délelőtti programot Bölcskei Martin mentőápoló előadása követte, aki munkájáról, az életmentésről szólt a gyerekeknek. Ezt követte Csorba Dávid atya, aki az egészséges táplálkozás és a biblia összefonódásáról szólt. Finomságokkal is készült, datolyát, olívabogyót és fügét kóstolhattak a gyerekek.
Ezt követően ünnepi szentmisét mutatott be Dr. Bábel Balázs. Érsek atya az osztályok gyertyáit is megáldotta, mivel ezen a napon Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe is van, a mise végén pedig balázsáldásban részesítette a misén megjelenteket.
A délután szakmai nappal folytatódott. Bíró Györgyi Anna köszöntője után Uzsalyné Dr. Pécsi Rita tartott nagyon izgalmas előadást az érzelmi nevelésről, majd öt szekcióban iskolánk pedagógusai tartottak szakmai műhelyeket jó gyakorlatainkról.
Kupszáné Ozvald Katalin: „Nagy tervek nélkül nincsenek nagy csodák” – A drámajáték lehetőségei a Rumini c. meseregény feldolgozásakor
Nagyné Bernschütz Judit: „Se nem kicsi, se nem nagy ” – az alsó-felső átmenetet támogató program tapasztalatai
Gyulai Franciska: „Együtt lenni jó” – érzelmi nevelés és módszertani megújulás a Szent Balázs Katolikus Óvodában
Győrfi Krisztina & Takácsné Dávid Zsuzsanna: „Én érzem őket…” – A gyermekvédelem lehetőségei
Kelemen Zsuzsanna: „Kerekítsünk, gyerekek, tejútjáró kereket…” – a projektoktatás lehetőségei az alsó tagozaton
Fotók: Molnár Dóra, Tihanyi Tamás