Képek intézményünk életéből

A feltöltés folyamatos, kérjük türelmüket

Óvodai események

2022-23. nevelési év

Babusgató 2.

Második alkalommal tartottunk Babusgató foglalkozást óvodánkban az érdeklődő szülőknek és kisgyermekeknek. A jó hangulatú délutánon mondókákkal, ölbéli játékokkal, mesével ismerkedhettek mindazok, akik ellátogattak hozzánk. A következő alkalmat 2022. november 30-án tartjuk 16.30 órakor. Szeretettel várjuk ismét az érdeklődőket.
📷: Molnár Dóra

Szent Márton napja

A Szent Balázs Katolikus Óvodában a héten megemlékeztünk Szent Mártonról, kinek példás élete utat mutathat nekünk is. Felelevenítettük a szent életét. Lámpást készítettünk a gyerekekkel, Szent Márton naphoz kapcsolódóan liba formájú süteményt sütöttünk együtt, a különböző fejlesztő játékaink is ehhez kapcsolódtak. Változatos technikákat alkalmazva dolgoztuk fel a hét témáját, melyet a jövő héten tovább folytatunk. A gyermekek lelkesen várják már a közös felvonulásunkat az iskolásokkal együtt, hírdetve a fény győzelmét a sötétség felett.
📷: Molnár Dóra

Babusgató

Október 12-én újból megrendezésre került a Babusgató foglalkozás, melyre a bölcsődés korú kisgyermekeket és szüleiket vártuk. Itt ölbéli játékokkal, mondókákkal, dalocskákkal ismerkedhettek meg a családok, melyekkel az anya-gyerek kapcsolatot is mélyíthetik a benne játszók. A játékos foglalkozást követően, kötetlen beszélgetésre került sor az óvodában dolgozó óvodapedagógusok, szülők közt.

Állatok világnapja

„Az állatok alapvető rendeltetése, hogy dicsőítsék Istent.” (Ézs 43, 20; Zsolt 148, 10)
Az Állatok világnapját Assisi Szent Ferenc emléknapján, október 4-én ünnepeljük. Így óvodánkban egész héten minden tevékenységi területünkben megjelennek az állatok. Vendégeink is érkeztek: Kammermann Péter tájegységi fővadász Lujzával a németvizslával és Szemessel a magyarvizsla-szerű vadászkutyával.
A Csiga-Biga Alapítványtól Rajczi Dóra Dióval, a terápiás kutyával érkezett. Szó esett a felelős állattartásról, az állatok segítő munkájáról is. A gyerekek nagy örömmel fogadták a kutyusokat.
📷: Molnár Dóra

Mihály-napi terményhálaadó

„Az Úr megad minden jót, földünk is meghozza termését” (Zsolt. 85, 13)
A Szent Balázs Katolikus Óvodában Mihály-naphoz kapcsolódóan terményhálaadó ünnepséget rendeztünk. Témahetünk befejezéseként József atya megáldotta a szép terményasztalunkat. A gyerekeknek lehetősége volt kipróbálni a szőlő darálását, préselését és kóstolhatták a friss szőlőlevet is. A program zárásaként vidám, szüreti mulatságon táncolhattak, melyhez a zenét a Danubia AMI zenészei biztosították.
📷: Molnár Dóra

Évnyitó

A Szent Balázs Katolikus Óvodában is megkezdődött a 2022/2023-as nevelési év. A szeptember hónap szokás szerint a kicsik befogadásával és a nagyobbak visszafogadásával indult. Az új kiscsoportosaink is örömmel ismerkedtek meg a montessori játékainkkal valamint óvodai udvarunk fejlesztő játékaival.
📷: Molnár Dóra