Szent Balázs

logo

Képek intézményünk életéből

A feltöltés folyamatos, kérjük türelmüket

Iskolai események

2021-22. tanév

Erdélyben

„Az utazás nem arról szól, hogy mit nézünk meg, hanem inkább arról, amit közben átélünk.” – Nicholas Sparks

Iskolánk egy kis csapata a „Határtalanul” program keretében Erdélyben járt, ahol ellátogattak sok-sok neves és érdekes helyszínre. Csak néhány megálló a teljesség igénye nélkül: Segesvár, Gyergyóújfalu, Korond, Székelyudvarhely, Brassó, Csíksomlyó, Békás-szoros, Gyilkos-tó, Marosvásárhely, Kolozsvár. Varázslatos tájak, jó hangulat és remek csapat jellemezte ezt a pár napot.

Évzáró

Te Deum – évzáró szentmise és az évzáró pillanatai
📷: Tihanyi Tamás
„Minden dolgotok szeretetben történjen!”
(1. Korintus 16:14)

Ballagás

Ballagás.
De ennél jóval több: igazi meghitt, szeretetteljes, különleges ünnep részesei lehettünk. Szép volt a szemnek, a fülnek, a léleknek.
Búcsúzó diákjainknak ehhez hasonló, gazdagon áldott életet kívánunk!
Szeretettel: a „szentbalázsosok”

„Áldjon,
áldjon meg Isten
a benne való bizalom erejével,
az egyszerűséggel megelégedő emberséggel,
a hétköznapok igazi csodáival,
s az ünnep teljes ragyogásával!”
Varga Gyöngyi: Áldáskönyv

DÖK-nap

Az utolsó előtti tanítási napon DÖK-napot tartott iskolánk, amit a Felsővárosiak a Gyermekekért Alapítvány támogatott. A falakon kívül és belül is színes programok várták a diákokat. 
Reggel az igazgatói dicséretek átadása után egy zenés bemelegítéssel kezdtek, majd számos helyszínre mehettek az osztályok. Kétféle ugrálóvár, arcfestés, többféle játékos vetélkedő tette érdekessé a napot. Remek befejezése volt ennek a hosszú évnek, a fotók magukért beszélnek!

Versenyek Kecelen

Tanulóink részt vettek a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola fennállásának 10. évfordulója alkalmából rendezett versenyeken. Történelemből, valamint sakk- és focibajnokságon mérték össze magukat más iskolák diákjaival. Köszönjük az ügyes és aktív részvételt!
A futballisták között a gólkirályi címet sikerült elhódítani, Konkoly Olivér 8. osztályos tanulónknak gratulálunk!

Gyermeknap a Bagolyvárnál

Május 27-én pénteken egy rendhagyó gyereknapot tartottak a harmadikosok. Baja egyik legvadregényesebb épületéhez látogattak el, a Bagolyvárhoz, ahol a Türr István Múzeum múzeumpedagógusai várták őket. Mesés környezetben, különleges hangulatban töltöttek el két órát, sokat tanultak a ház régi tulajdonosáról, Miskolczy Ferenc grafikus- és festőművészről, a kor jellemzőiről, az épület alakulásáról. Végül egy kedves kis baglyot készíthettek el az udvarban. Természetesen még egy közös fagyizás is belefért az ünneplésbe.

Trianon vetélkedő

Trianonra emlékeztünk, versenyeztünk
Évszázadok kalászaiból
kipergő népek sorsa sorsunk?
Ringunk a szél bölcsődalában…
Holnap ki tudja már, ki voltunk…

Kerti party

Május 20-án este egy vidám kertipartit rendeztünk iskolánk udvarán az óvoda nevelőivel, szüleivel kiegészülve. A finom vacsora és koktélok mellett zene és tánc szórakoztatta a vendégeket. Egy jó hangulatú, kellemes rendezvénnyel gazdagodtunk. Köszönjük a részvételt, iskolánk támogatását!

Rendhagyó testnevelésóra

Rendhagyó testnevelésórán vehettek részt alsó tagozatos diákjaink. Kovács Dénes (Mogyi Bajai Judo Klub) a judo világából adott ízelítőt a gyerekeknek. A különböző húzásokat–tolásokat, karemeléseket – leszorításokat párban próbálhatták ki. A bemutató során diákjaink találkozhattak a test-test elleni küzdelemmel, megtapasztalhatták saját erejüket, szembesülhettek a társak teljesítményével és átélhették a mozgásos játék és cselekvés örömét.